Print Home

Yrityksemme on perustettu 1987 ja sen rakennustyöt saimme valmiiksi saman vuoden loppuun mennessä. Virallinen aloitus oli 1988 vuoden alussa jolloin päätoimena oli korjaushitsaukset ja metallityöt. Metallitöiden raaka-aineina teräs, ruostumaton teräs, messinki, alumiini ym. metallit joista valmistimme erilaisia rakenteita ja kaiteita, myös kaikenlaiset peltityöt räätälöidysti kuuluivat yrityksemme alkuvaiheeseen.

Laivahitsauksia aloimme tekemään Länsi-Saksassa johon kuului esim. baarit, keittiöt ja ruoan säilytystilat. Ravintola- ja teollisuuden toimisto rakennuksen kaiteita on mennyt useisiin kohteisiin paikkakunnalla mutta myös Pietarin alueelle. Erilaisia teräsosia on toimitettu useisiin kohteisiin Venäjälle. Korjaushitsaus on työlistänyt koko toimintamme ajan, alumiini, valurauta ym.

Moottorikelkka harrastus alkoi 1989 jolloin hankittiin ensimmäiset kelkat, Ski-Doo Mach 1 ja Artic Cat El Tigre. Ohjainrautoja ei tuolloin saanut oikein mistään, vain alkuperäisiä joissa muutama 90 asteen pikkupala. Teimme ensimmäiset ohjurit itsellemme ja kavereille, samana vuonna alkoi ensimmäiset toimitukset kauppiaille ja maahantuojalle. Siitä lähti yrityksen ohjainrautojen valmistus käyntiin. Kierrellessämme kaikki kelkkamessut läpi esitellen tuotteitamme, näin jälleenmyynti verkostomme kasvoi tasaisesti, myös kelkkaenduro kisoja olemme kiertäneet SM-tasolla vuosina 1995 - 2001.

Muutos osakeyhtiöksi tapahtui 1995 ja siitä alkoi ohjainrautojen nopea myynnin nousu ja vienti Ruotsiin. Muita vienti kohteita on tällä hetkellä Norja, Venäjä, Viro ja Saksa, muutama pieni koe-erä on mennyt Yhdysvaltoihin. Ohjainrautojen valmistus on työllistänyt pääosin koko toimintamme vuosien varrella.

Henkilöauton alumiinivanteiden korjaukset lisääntyivät 2003 oman oikaisukoneen myötä. Suuren kysynnän vuoksi 2005 tuli ajankohtaiseksi hankkia uusi, ainoastaan tähän tarkoitukseen sopiva tehdasvalmisteinen oikaisukone. Alumiinivanteita tulee korjattavaksi ympäri Suomea, lähes kaikki matkahuollon kautta.

Metallitöitä ja korjaushitsauksia teemme edelleen muiden töiden ohessa.

Jari ja Pekka Laari